Камарата на представителите на Конгреса на САЩ гласува плана за развитие

...
Камарата на представителите на Конгреса на САЩ гласува плана за развитие
Коментари Харесай

Конгресът на САЩ одобри инфраструктурен план за $1.2 трлн.

Камарата на представителите на Конгреса на Съединени американски щати гласува плана за развиване на инфраструктурата на страната в размер на $1.2 трлн. и в този момент остава той единствено да бъде подписан от президента Джо Байдън, което се чака да стане напълно скоро. Инициативата беше утвърдена през август и от Сената.

Планът, координиран сред Белия дом и двупартийна група от сенатори, включва по-специално разпределение на федерални средства за развиване на инфраструктурата в размер на $550 милиарда за 5 години.

Преди гласуването Байдън прикани Конгреса да утвърди проекта. Президентът е разговарял по телефона до късно вечерта в петък с конгресмени, обсъждайки значимостта на самодейността. Представителите на прогресивното крило на Демократическата партия в долната камара в началото не желаеха да поддържат законопроекта, само че след многочасови съвещания с присъединяване на президента са се съгласили да го одобрят.

Общият размер на средствата в инфраструстурния проект е $1,2 трлн. От тях $110 милиарда са за създаване на мостове и пътища и $11 милиарда за транспортна сигурност. Планират се още $39 милиарда да бъдат изразходвани за рационализация на публичния превоз, $42 милиарда за развиване на инфраструктурата на пристанищата и летищата, както и $55 милиарда за системата за питейни води. Програмата дава също по този начин $65 милиарда за обезпечаване на високоскоростен интернет на популацията на Съединени американски щати, а $73 милиарда се възнамерява да бъдат вложени в превозването на чиста енергия
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР